Meestal wordt een uitvaartverzekering een permanent levensverzekeringsproduct.

Het kan zelfs gegarandeerde acceptatie bieden zonder medisch onderzoek. Dat gezegd hebbende:

U moet meestal gezondheidsvragen beantwoorden om een ​​nauwkeurige offerte te krijgen. Als u geen gezondheidsvragen hoeft te beantwoorden, betaalt u mogelijk een hogere prijs voor uw uitvaartverzekering

Wachtperiode

Bovendien kan een gegarandeerde acceptatieverzekering een wachttijd van enkele jaren hebben voordat deze tot uitkering overgaat. Uitvaartverzekering maatschappijen doen dit om te voorkomen dat mensen een verzekering afsluiten als ze weten dat ze op het punt staan ​​te overlijden. Als ze dat niet deden, zouden verzekeringsmaatschappijen failliet gaan of zouden de tarieven waanzinnig hoog zijn. Permanente levensverzekering

Een permanente levensverzekering is uitstekend geschikt voor begrafeniskosten, omdat deze uitkeert bij uw overlijden, ongeacht wanneer dat is.

De sleutel is

Het beleid moet nog actief zijn. Als er maandelijkse premies moeten worden betaald, moet u die premie mogelijk betalen tot u overlijdt. Denk goed na over het soort verzekering dat u uiteindelijk kiest.Uitvaartverzekering Bepaalde versies, zoals overlijdensrisicoverzekeringen, hebben weinig zin om uw uiteindelijke kosten te dekken, tenzij u andere spaargelden heeft.

Een overlijdensrisicoverzekering duurt slechts een bepaald aantal jaren, de termijn genoemd. Als u tijdens de looptijd niet overlijdt, krijgt u geen uitkering. Dat is maar goed ook, want je hebt langer geleefd.

Dat de uitvaartverzekering niet uitkeert bij uw overlijden als de looptijd afloopt, kan ook slecht zijn. Als u hierop vertrouwt om uw laatste kosten te dekken, is een overlijdensrisicoverzekering niet geschikt voor u.

Ikverzekerhetbeste.nl